Uusimmat havainnot

Kansalliset tunnukset

Helena Eronen esitti ns. hihamerkkikirjoituksessaan erilaisia ehdotuksia kansallisiksi tunnisteiksi. Meillähän on tietysti jo olemassa omat kansalliset tunnuksemme lippujen ja vaakunoiden muodossa, mutta nämä eivät usein vastaa sitä mielikuvaa, mitä meillä on näistä kansoista.

 

Amerikkalaisuuden symboliksi Eronen ehdotti hampurilaista. Ruoka on harvinaisempi kansallisena tunnuksena, mutta miksikäs näin ei voisi olla. Hampurilaisesta ei ole helppoa tehdä hyvää hihamerkkiä tai vaakunakuvaa. Toinen amerikkalainen kansallisherkku on omenapiirakka, josta on useampia ulkonäöllisesti erilaisia muunnelmia ja siksi sitä myös hankalan kuvata tunnistettavasti. Jos halutaan pysyä ruokateemassa, niin valitsisin symboliksi hot dogin. Se on ulkonäöltään hampurilaista yksinkertaisempi ja siitä olisi helppo tehdä suuri kaksivärinen tunnistettava kuva.

 

Tunnuksina voitaisiin käyttää myös esim. kansalliseläimiä. Monella kansalla vaakunaeläimenä on suosittu leijonaa tai jotain muuta ylvästä ja kunnioitusta herättävää. Amerikkalaisilla on valkopäämerikotka. Jos hakisi heille tunnistettavampaa kansalliseläintä, niin mikä olisikaan parempi vaihtoehto kuin sikäläisen alkuperäiskansan ja uudisasukkaat historiallisesti yhdistävä biisoni.

 

Suomalaista ei leijonasta tunnista. Kansalliseläimemme on karhu, mutta se on venäläisille paljon sopivampi. Ruotsalaiset ovat omineet hirven, joten sekin on pois laskuista. Mikä olisi sopiva eläinaiheinen tunnus suomalaisille? Kenties joutsen? Mietin poroakin, ja sillä meidät erotettaisiinkin suomalaisiksi ainakin Eestissä, jossa meitä tykätään nimitellä poroiksi. Poron jättäisin kuitenkin Lapin alkuperäiskansoille. Eestin kansallista eläintunnusta en osaa ehdottaa. Norjalaisten tunnus liittyisi jotenkin kalatalouteen. Se olisi valas tai turska. Valaan jättäisin ehkä islantilaisille. Turska sopisi norjalaisille kun heitä muistaakseni turskaksi on nimitettykin. Englantilaisten eläintunnus olisi ehdottomasti kettu.

 

Eronen esitti kambutsealaisten tunnukseksi maamiinaa, hehe. Miten voikin olla, että jos pitäisi miettiä ihan mikä vain asia, josta tulee mieleen Kambutsea, niin maamiina se on. Karmeaa, että heikäläiset ovat tunnettuja maailmalla juurikin maamiinojen siviiliuhreina. Haastankin teidät miettimään kambutsealaisille tunnuksen, joka ei ole maamiina. Kambutsean kansalliseläin on kouprei eli sauvelinhärkä, joka on äärimmäisen uhanalainen ja mahdollisesti jo sukupuuttoon kuollut. Koitin löytää eläimestä mitä tahansa kuvaa, mutta turhaan. Mahtaakohan koko lajia koskaan ollutkaan ja kyse enemmänkin taruolennosta. Wikipedian mukaan Kambutseasta löytyy muitakin alueelle ominaisia lajeja, jotka ovat äärimmäisen uhanalaisia. Onkohan tällä jotain tekemistä maamiinojen kanssa?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän arisuhonen kuva
Ari Suhonen

Puukko selässä vois olla hyvä suomalaisten kansallismerkki.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Mr Suhonen...BINGO!

Tuohon alkuperäiseen kysymykseen mikä voisi olla Kambutsean tunnus en kyllä keksi mitään vaikka oikein yritin

Tai no jos me Suomalaiset otettaisiin tuo puukko selkään niin jäisikö heille sitten kuokka ikäänkuin jälleenrakennuksen symbolina?

Käyttäjän tonyvuori kuva
Tony Vuori

Jos työkaluja miettii, niin puukko ei olisi hassumpi. Sekin kyllä menisi enempi ruotsalaisille kun heillä on se Mora; mietitään sitten työ- tai tappovälinettä niin Morahan se. Meikäläisillä leuku, mutta sekin taas lappilaisten juttu enemmän. Kirves tietysti kun sillä on tehty tässä maassa paljon kaikenlaista. Metsätalouteen viitaten ehkä pokasaha voisi olla parempi. Kuokka sopii uudisraivaukseen paremmin kuin jälleenrakennukseen. Se olisi myös suomalaisittain ehkä juuri SE työkalu, olihan se jo "alussa".

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Kun kerran erehdyin toimimaan myyjänä suosittelin aina Moraa koska...
Se on Ruåtsin lahja Suomen taistelevalle kansalle :)

Käyttäjän arisuhonen kuva
Ari Suhonen

Kirves tuli minulle mieleen ensimmäisenä. Sitten puukkojunkkarit ja lopulta mm. poliittinen keskustelu, mitä tuo selkään puukottaminen kuvaa hyvin.

Käyttäjän tonyvuori kuva
Tony Vuori

Ari Suhosen selkäänpuukottamisen kyllä ymmärsdin, mutta se on yleisinhimillinen piirre eikä sinänsä erota suomalaisia muista. Tosin meillä se on ihan sanontana, että "puukottaa selkään". Mikähän se muilla on, esim. ruotsalaisilla? Jos kuitenkin koittaisi jotain positiivista tilalle. Ei se kambutsean maamiinakaan kovin positiivinen tunnus olisi.

Käyttäjän arisuhonen kuva
Ari Suhonen

Tuli mieleen tuosta Leijonan symboliarvosta, että eikös ne oikeasti vedä kunnon mässyt saaliista ja sitten lötköttele loput 23 tuntia vuorokaudesta. Siinä mielessä sopii omaankin mielenmaisemaan.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Olen aina ihaillut leijonauroksissa sitä että siellähän naaraat hoitavat metsästyksen ja urokset vain vetelehtivät...
I´m all for that
Olis se komeeta maata koko päivä pullahiirenä ja sitten vaimo tois syötävää pöytään...Kyllä vain leijonat on hokanneet miten homma toimii

Käyttäjän tonyvuori kuva
Tony Vuori

Komppaan kyllä tätä siinä mielessä, että naiset tätä kansaa todella kannattelevat. Mutta näin taitaa olla myös monella muulla kansalla tämä näin. Sen tähden tuo leijona varmaan on tunnuksena myös Eestillä, Tanskalla ja onhan noita enemmänkin.

Teppo Nygren

Ihan sama mikä Suomalaisten hihamerkissä olisi, koska me suomalaiset sen tietäisimme kuitenkin. Ulkomailla ehkä viinapullo kuvaa parhaiten suomalaista.
Amerikkalaista kuvaisi mielestäni parhaiten Abrams panssarivaunun kuva. Sen kun on kerran nähnyt, niin tietää mistä se on. Jos ei pelleile, niin kyllä vapaudenpatsaasta Amerikkalaisen tunnistaisi.

Kambutsealaisten tunnukseksi kävisi ihan hyvin se viidakossa oleva temppeli (Angkor Wat temple). On niin upean näköinen rakennus, kuin olla ja voi, sekä myös hyvin tunnistettavissa.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Ahdistus ünd masennus
Unohdin kokonaan tuon temppelin
Elikkä olisi niillä jotain josta tunnistaa

Käyttäjän tonyvuori kuva
Tony Vuori

Temppeli oli mulle tuntematon, mutta kyllähän se heille kansallissymboli on. Huomasin jo tuolta Wikipediasta kun etsiskelin ihan mitä vaan kambutsealaista. Vaikka temppeli ei itselleni olisikaan tunnistettava, niin hyväksyn. Onhan se parempi kuin maamiina. Ja kun temppelimerkin näkisi niin kysyisi, että mistäs päin sitä ollaan kun on noin hieno merkki sulla. Kun kerran kuulisi vastauksen, niin sen muistaisi. Hyvä ehdotus.

Suomalaisille tunnukseksi viinapullo tai ehkä vielä sopivammin kaljapullo, se tunnistettava perinteinen 0,33 litran malli. Pilkkatunnushan se olisi. Jos jotain tuoretta kulttuurista tunnusta hakisi, niin Nurmijärven vaakuna voisi suoraan olla sopiva tunnus. Ulkomailla kysyttäisiin, että mistäs päin sitä ollaan kun on tollanen erikoinen merkki. No Impivaarastahan sitä ollaan. :)

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Joo, noi Abramsit ja Vapaudenpatsaat olis tietenkin ihan jees amerikaanojen tunnuksina, mutta mutta... eihän niissä ole yhtään huumoria eikä ironiaa. Siis heidän tunnuksekseen sopisi ehkä sittenkin paremmin, mikä muukaan kuin bull shit. Eli paskantava härkä!!